„Младите в атака”

Ученици от нашето училище смело нагазиха в дълбоките води на журналистиката, като влязоха в ролята на интервюиращи и интервюирани. Авторският екип от Второ основно училище "П. Р. Славейков" Никол Добарова и Мария Господинова от 5в клас, Далия Бачева от 6б клас, Валена Харизанова от 7г клас и Преслава Господинова от 7а клас отправиха своите въпроси към шестокласника с изявени интереси в областта на историята и природните науки Станислав Милчев. Учениците създадоха свой журналистически материал в работния офис на
„Национална бизнес поща”, като боравиха смело както със словото, така и с диктофона. До публикацията се стигна след идейния проект на учениците от II ОУ „П.Р.Славейков”, които под ръководството на Неда Русева, старши учител по БЕЛ, предложиха да отразят медийно Националния празник през погледа на съвременното дете.
Те споделиха своето виждане защо се чувстват горди българи и старозагорци, кои са съвременните герои, какво е за тях свободата, за какво те биха се жертвали в съвременния свят.
12-годишният Станислав сподели, че би попитал Дякона какво си е мислел, докато е пишел "Народе????" в своето тефтерче. Интервюто бе отпечатано в празничния брой на „Национална бизнес поща”, посветен на Трети март.
То бе продукт от практическата част на първия ученически мастер клас „Младите в атака”, който се осъществява с медийния конгломерат, фондация „Постижения”, Обществения посредник към Община Стара Загора, Регионалния исторически музей.